C2000 MOGELIJK GEKRAAKT!?

Artikelen over P2000, C2000 en laatste nieuws.
Anonymous

C2000 MOGELIJK GEKRAAKT!?

Bericht door Anonymous » 27 mar 2006 11:41:36

Het C2000 systeem zou gekraakt zijn volgens een artikel op het prikbord
brandweer. Deze sit :www. ambulancepagina.nl dan naar het brandweer
prikbord.


Het zou ook een 1 april grap kunnen wezen!
Maar dat is dus even afwachten. :lol:

Gebruikersavatar
AlwinSitton
Moderator
Berichten: 576
Lid geworden op: 4 feb 2006 17:25:33
Locatie: (65-1) Spijkenisse (Rotterdam-Rijnmond)
Contacteer:

Bericht door AlwinSitton » 27 mar 2006 12:43:52

C2000 is te goed beveiligd op gekraakt te kunnen worden, het zou een kleine kans kunnen zijn maar ik denk meer aan een te vroege en een te slechte 1 april grap. :roll:
112Rijnmond.NL - Het laatste nieuws uit de regio! www.112Rijnmond.nl

Gebruikersavatar
cswmaster
Berichten: 63
Lid geworden op: 4 dec 2005 16:44:26
Locatie: Middelburg (zeeland)
Contacteer:

Bericht door cswmaster » 27 mar 2006 15:46:56

Meeluisteren via website
C2000 nu al gekraakt

27/03/06 - C2000 is het landelijk digitaal netwerk voor politie, koninklijke marechaussee, brandweer en ambulancediensten. Het systeem moet snelle, goed beveiligde communicatie garanderen, communicatie tussen hulpdiensten onderling mogelijk maken en de veiligheid van hulpverleners vergroten. De behoefte aan een betrouwbaar communicatiesysteem bij deze hulpverleningsdiensten is groot. Niet alleen voor dagelijkse werkzaamheden, maar ook in situaties waarin de diensten nauw met elkaar moeten samenwerken, zoals bij de rampen.

Maar het communicatiesysteem, C2000, is niet af te luisteren. Ook niet door journalisten, die daarover moord en brand schreeuwen. De journalistenvakbond NVJ is er ook niet blij mee. “Dit systeem kost ruim een miljard en het is weggegooid geld,” zeggen zei. “Er zal weer iets op gevonden worden, waardoor het wel is af te luisteren. Het is een rat-race die niemand kan winnen.” Men vindt dat de overheid haar werk, en dus ook dat van de hulpverleners, inzichtelijk moet houden. “Journalisten willen weten wat er gebeurt. Zij maken zelf wel uit wat een grote of een kleine brand is. De politie doet zichzelf trouwens ook iets aan met dit nieuwe systeem. Als journalisten niets meer van de scanner kunnen horen, gaan ze de politiebureaus platbellen voor informatie. Horendol zullen ze daar worden.”

Was niet mee te luisteren
Gorinchem Presenteert werd deze week benaderd door een ‘oude generatie’ scannerluisteraar die beweerde dat het inmiddels mogelijk was om toch weer mee te luisteren. Als internetkrant zijn wij natuurlijk ook zeer geïnteresseerd als dat zo zou zijn. Tevens zal het de overheid rauw op haar dak vallen, als nu reeds (het systeem is nog niet eens overal al in werking) C2000 alweer afluisterbaar is.

Na enig aandringen van onze kant wilde de scannerluisteraar wat meer loslaten. Hij wil echter niet met naam genoemd worden, omdat hij nog niet goed weet of het strafbaar is wat hij doet. Wij hebben beloofd om alleen zijn initialen te gebruiken.

Uit Amerika
Scannerluisteraar E.A. heeft de apparatuur die hij nu gebruikt over laten komen van een bedrijf uit Amerika. Dat had heel wat voeten in aarde. Het doen van de bestelling kon via internet en er moest vooraf betaald worden. Het bedrag was niet mis en kwam omgerekend neer op ongeveer €.800,--. Hij waagde de gok en maakte het geld over. Maar er kwam geen apparatuur. Wel een e-mail van het bedrijf dat zou leveren.

Het bedrijf liet weten dat ze de apparatuur niet mochten exporteren vanwege de er in gebruikte encrypten en decrypten software. De wetten in Amerika zijn daar zeer streng in en uitvoeren van de apparatuur staat zoÂ’n beetje gelijk aan spionage en dat durfde men dus niet aan. Dat was een tegenvaller voor E.A. Maar het bedrijf stortte heel netjes het door hem betaalde bedrag terug. Tevens gaven zij aan dat zij wel mochten leveren binnen Amerika en brachten hem op het idee om het apparaat door iemand in Amerika te laten kopen. Dat heeft de nodige tijd gekost maar inmiddels is dit gelukt, al laat E.A. niet los hoe hij dit precies gedaan heeft.

Het apparaat heeft de fraaie naam ‘Vraesy- 0A” en het werkt. Niet dat het allemaal zo makkelijk gaat, want het schijnt de nodige inspanningen te kosten om de software zo in te stellen, dat het ook in Nederland de gesprekken oppikt en verstaanbaar in de woonkamer brengt. Tijdens het encrypten en decrypten is het mogelijk om meer dan een sleutel in gebruik te hebben, door het omzetten van verschillende opties. Dit zorgt er voor dat de default sleutel vervangen wordt door de opgespoorde sleutels. E.A. is er zo in geslaagd om met verschillende diensten al mee te kunnen luisteren en is zeer tevreden over de kwaliteit. Grootste overwinning tot nu toe was het kunnen meeluisteren bij een inval bij drugsdealers. Deze inval vond op vier verschillende plaatsen in Nederland, op precies hetzelfde tijdstip, plaats. Politiekorpsen in Limburg, Drenthe en Noord-Holland spraken met elkaar of ze naast elkaar zaten, maar hadden er geen weet van dat E.A. in Gorinchem met hen meeluisterde.

Binnenkort website
Nu geloven wij bij de redactie niet alles wat men tegen ons zegt, dus we wilden het zelf wel eens horen. Na enige aarzeling mochten wij bij E.A. thuis komen kijken en vooral luisteren. Hij had geen woord teveel gezegd en wij stonden perplext. E.A. glunderde en deelde ons mee, dat hij nu bijna zover was dat hij via een website het geluid via internet kon laten horen. Hij hoopte zelfs nog deze week.

Zodra dit het geval is geeft hij dit aan ons door en maken wij een link op Gorinchem Presenteert. Houdt de site dus in de gaten. Misschien wordt Gorinchem deze week weer landelijk nieuws. De scannerluisteraars juichen, de overheid huivert en wij….wij zijn aan het sparen voor €.800,--

bron: hier

als dit geen 1 april grap is zou dat toch wel heel erg leuk wezen :D :D dan kan je hier de politie van amsterdam volgen die met zeeland praat :wink:

Afbeeldingmaar waarschijnlijk gewoon een grap :?
Laatst gewijzigd door cswmaster op 12 apr 2006 18:28:43, 4 keer totaal gewijzigd.
avatar toestemming by 112diensten.nl
'De Zeeuwse taele is d'n mooisten van allemaele' Afbeelding Afbeelding

Gebruikersavatar
AlwinSitton
Moderator
Berichten: 576
Lid geworden op: 4 feb 2006 17:25:33
Locatie: (65-1) Spijkenisse (Rotterdam-Rijnmond)
Contacteer:

Bericht door AlwinSitton » 27 mar 2006 15:49:00

Dus toch een grap :( Misschien zit er een kern van waarheid in alleen de bron die je aangaf daarvan doet de website het niet meer, dus ik denk gewoon een hele sterke maar toch slechte vervroegde 1 April grap!
112Rijnmond.NL - Het laatste nieuws uit de regio! www.112Rijnmond.nl

lukas074
Berichten: 51
Lid geworden op: 4 dec 2005 17:11:41
Locatie: Krimpen aan den IJssel

Bericht door lukas074 » 27 mar 2006 16:35:37

Het kan en zal voorlopig ook niet gekraakt worden.

Gebruikersavatar
cswmaster
Berichten: 63
Lid geworden op: 4 dec 2005 16:44:26
Locatie: Middelburg (zeeland)
Contacteer:

Bericht door cswmaster » 27 mar 2006 17:17:51

AlwinSitton schreef:Dus toch een grap :( Misschien zit er een kern van waarheid in alleen de bron die je aangaf daarvan doet de website het niet meer, dus ik denk gewoon een hele sterke maar toch slechte vervroegde 1 April grap!
mijn bron die doet ût gewoon hoor en bij johnverst moet je de spatie ff weghalen en dan doet ie het ook

als dit kan zou dit toch wel super mooi wezen

ik ben waerschijnlijk wel iets te goedgelovig maar tog :wink: :wink: :arrow: :idea:
avatar toestemming by 112diensten.nl
'De Zeeuwse taele is d'n mooisten van allemaele' Afbeelding Afbeelding

Anonymous

onzin

Bericht door Anonymous » 27 mar 2006 17:26:07

Rustig maar mensen, het is dikke onzin.

Het is idd bijna 1 april dus dat is al één reden om aan te nemen dat het onzin is. Ten tweede barst het bericht van de spelfouten, niet professioneel dus en het zogenaamde apparaat 'Vraesy- 0A' (versie 0? haha) is de allerdebielste naam (mijn bewondering daarvoor, erg knap) die je kunt verzinnen. Zo debiel dat het wel fake MOET zijn en het is overigens ook niet via google terug te vinden... Met andere woorden; het bestaat niet.

toedeledoki.

Gebruikersavatar
cswmaster
Berichten: 63
Lid geworden op: 4 dec 2005 16:44:26
Locatie: Middelburg (zeeland)
Contacteer:

Bericht door cswmaster » 27 mar 2006 17:31:03

waarschijnlijk een 1 april grap :twisted: :twisted: :twisted:

was het tog maar waar

zie hier een voorbeeld http://www.discriminator.nl/c2000/
avatar toestemming by 112diensten.nl
'De Zeeuwse taele is d'n mooisten van allemaele' Afbeelding Afbeelding

Anonymous

Bericht door Anonymous » 27 mar 2006 17:44:48

Het lijkt er wel steeds meer op een 1 April grap,inderdaad niks te vinden
via Google op de naam van het product.

En de persoon die het apperaat thuis heeft staan wordt in het verhaal
E.A genoemd,kan staan voor Een.April .(one april

Dus het lijkt er dus steeds meer op dat het om een 1April grap gaat.

Helaas,maar weer wachten dat het eens is een keer echt mogelijk is.

Gebruikersavatar
Roy
Berichten: 2
Lid geworden op: 4 dec 2005 14:33:58

Bericht door Roy » 27 mar 2006 18:00:52

Ja! Inderdaad Een April xD haha Maar dat plaatje erbij dan :? dat slaat echt nergens op. Met de worldtime van Tokio erop. C2000 was toch ook tekst?? Politiemeldingen bijvoorbeeld?

Plaats reactie